Om oss

Familjen 26utkast

Vi heter Börje Johansson, Theres Johansson och Rebecca Govik. Tillsammans har vi Kennel Allert's. Konstelationen är mamma, pappa och dotter.
Börje och Theres bor på den stora ön Orust, 8 mil norr om Göteborg. Vårt gula hus ligger i skogskanten där grusvägen tar slut. Tomten är stor och inhägnad för att hundarna ska få springa fritt. Från köksfönstret ser vi sjön där vi kan träna vattenapportering. Hos oss bor i snitt sex till åtta hundar och alla är de brokiga.
Idag är vi båda utbildade exteriördomare. Börje blev auktoriserade 2007 och Theres 2010.

Börje och Theres köpte sin första cocker spaniel som nygifta 1983. Tävlingsintresset väcktes snabbt men vår hund var inte så framgångsrik, då ville vi skaffa en bättre hund att kunna tävla med. Vi fick möjligheten att köpa hanhunden Örlidens Störtsköne Sten 1985. Tillsammans med honom började vi tävla på utställningar, viltspår, jaktprov och lydnad. 1986 köptes Örlidens Living Doll. Henne tävlade vi framgångsrikt med i jakt och utställning många år. Hon är vår stamtik och 1990 tog vi vår första valpkull. Sedan dess har vi i snitt haft en till två valpkullar om året. När våra barn Niklas och Rebecca föddes förändrades förutsättningar för vårt hundintresse.
Vi valde att prioriterat hundutställning som tävlingsform. Detta för att hinna med våra barn. Våra barn är uppvuxna med hundar, hunduppfödning och har ofta följt med oss på utställningar. De har stor del i den framgång vi har och haft med våra hundar. Niklas är pålitlig en hundvakt och med en intuitiv känsla för att något inte är som det ska. Vilket har varit ovärderlig tillgång för oss när vi varit på resande fot.

Rebecca bor i Brastad tillsammans med sin familj och hundar, 50 minuter norrut räknat från Orust.
Även hos henne finns en stort inhägnad tomt för hundarna att springa fritt.
Flera kullar var födda under prefixet Allert’s innan Rebecca kom till världen. Beskrivningen ”född i en valplåda” stämmer väl in på Rebecca som varit road av alla djur och i synnerhet hundar från första stund.

2015 gick Rebecca in som delägare i Kennel Allerts efter många års engagemang i allt som har haft med kenneln att göra. Idag arbetar Rebecca som hundfrisör, hundinstruktör, lärare i sitt egna bolag Goviks Hundakademi. Dessutom ringsekreterare på lediga stunder.

En cocker spaniel från vår uppfödning skall vara en allround hund. En pigg och glad kamrat med viftande svans och vänligt temperament. De skall vara friska och sunda samt vackra att titta på. Cockern ska fungera på agility/lydnadsplanen likväl som vara god kamrat i skogen och fungera som pålitlig eftersökshund. För oss är en viktig egenskap hos en cocker spaniel att kunna gå ner i varv och slappna av i sin egen lilla vrå.