Om oss

Familjen 26utkast

Vi heter Börje och Theres Johansson.

Vi bor på den stora ön Orust, 8 mil norr om Göteborg. Vårt gula hus ligger i skogskanten där grusvägen tar slut. Tomten är stor och inhägnad för att hundarna ska få springa fritt. Från köksfönstret ser vi sjön där vi kan träna vattenapportering. Hos oss bor i snitt sex till åtta hundar och alla är de brokiga. Vi köpte vår första cocker spaniel som nygifta 1983.
Vårat tävlingsintresset väcktes snabbt men vår hund var inte så framgångsrik, då ville vi skaffa en bättre hund att kunna tävla med. Vi fick möjligheten att köpa hanhunden Örlidens Störtsköne Sten 1985. Tillsammans med honom började vi tävla på utställningar, viltspår, jaktprov och lydnad.


1986 köpte vi vår första stamtik, Örlidens Living Doll. Henne tävlade vi framgångsrikt med i jakt och utställning många år. 1990 tog vi vår första valpkull. Sedan dess har vi i snitt haft en till två valpkullar om året.


När våra barn Niklas och Rebecca föddes förändrades förutsättningar för vårt hundintresse.
Vi valde att prioriterat hundutställning som tävlingsform. Detta för att hinna med våra barn.
Våra barn är uppvuxna med hundar, hunduppfödning och har ofta följt med oss på utställningar.
De har stor del i den framgång vi har och haft med våra hundar. 
Niklas är pålitlig en hundvakt och med en intuitiv känsla för att något inte är som det ska. Vilket har varit ovärderlig tillgång för oss när vi varit på resande fot.
Rebecca är intresserad av allt som har med hund att göra och är en skicklig handler och trimmare, vilket har bidragit till vår framgång. Även det ovärdeligt. 
Idag är vi båda utbildade exteriördomare. Börje blev auktoriserade 2007 och Theres 2010.

En cocker spaniel från vår uppfödning skall vara en allround hund. En pigg och glad kamrat med viftande svans och vänligt temperament. De skall vara friska och sunda samt vackra att titta på. Cockern ska fungera på agility/lydnadsplanen likväl som vara god kamrat i skogen och fungera som pålitlig eftersökshund. För oss är en viktig egenskap hos en cocker spaniel att kunna gå ner i varv och slappna av i sin egen lilla vrå.